Hip Getest: Shake ‘n’ Make Ice Cream Maker

by Caroline on 29 juni 2014

in Bakken & Koken, Blogger Caroline, Hip Review, Huisdieren, Speelgoed & Cadeaus

shake-n-make-ice-cream-maker-HIP REVIEW – Hoera het is zomer! En dat betekent genieten van al het moois dat dit zonnige seizoen te bieden heeft, zoals smullen van een heerlijk verkoelend ijsje. Met de Shake n’ Make Ice Cream Maker maak je thuis in een handomdraai je eigen favoriete ijs. Er komt geen stopcontact, diepvriezer of batterij aan te pas. Nieuwsgierig geworden? Lees gauw verder!

Op de redactie ontvingen we een vrolijk ingepakt zending van hippe shop De Online Cadeaushop. De eerste indruk is goed. Eenmaal uitgepakt komt de Shake n’ Make Ice Cream Maker van het merk Mustard te voorschijn. Deze verpakking oogt uitnodigend en roept de sfeer op van een traktatie en lekkernij. In de doos zit de ijsmaker zelf. Deze bestaat uit een grote blauwe beker, witte deksel, een transparant tussendekseltje en een metalen ijsscone. Tja en nu? Gelukkig biedt de uitgebreide gebruiksaanwijzing die De Online Cadeaushop heeft bijgesloten uitkomst en ontdekken we hoe deze ijsmaker werkt. Er zitten ook gelijk een aantal recepten bij zodat we inspiratie krijgen om aan de gang te gaan. Kom maar op met dat ijsje!

ijsmaker-hipreview

We besluiten het Verrassend Aardbei recept te kiezen, want de ingrediënten hiervoor hebben we al in huis. De ijsmaker bestaat eigenlijk uit twee onderdelen, het ene gedeelte is waar je de ijsblokjes in doet, voorzien van een aantal scheppen zout en het andere gedeelte is waar je de ingrediënten voor het schepijs doet. Deze twee delen mengen dus niet met elkaar. Met andere woorden, de ijsblokjes en het zout komen niet in het ijs terecht waarvan je gaat smullen.

ijsmaker-hipreview-

We zetten alle spulletjes en ingrediënten klaar en gaan aan de slag. Eerst maken we het recept. Voor het basismengsel gebruiken we 45ml roomyoghurt en 45ml koude melk. Hierbij voegen we een gepureerde aardbei en vier gepureerde blauwe bosbessen. Tot slot doen we er nog een volle theelepel losse suiker bij en roeren dit tot een glad geheel. Deel 1 is klaar, nu verder met deel 2. De blauwe beker vullen we met net genoeg ijsblokjes waarover we vier eetlepels zout strooien zodat de metalen hoorn er nog net goed op geplaatst kan worden. Dit vereist wel even wat handigheid maar na enige oefening lukt dit wel. In de hoorn doen we nu de gemengde ingrediënten tot de aangegeven streep, dit is dus tot de helft van de hoorn. Niet echt veel, maar bij de Shake n’ Make IJsmaker gaat het dan ook niet om de kwantiteit maar juist om de kwaliteit. Vervolgens plaatsen we het doorzichtige dekseltje op de blauwe beker met hoorn en tot slot sluiten we alles af met de grote witte deksel. Je moet hier wel goed opletten dat deze goed sluit. Dan is het schudden geblazen.

ijsmaker-hipreview-shakenmake

Je dient minstens drie minuten de beker te shaken. Tijdens het schudden vermengt het zout zich met de ijsblokjes waardoor een chemische reactie ontstaat: het zout doet de ijsblokjes smelten en de kou die vrijkomt zoekt via de metalen wand de ingrediënten op waardoor het yoghurtmengsel de vrijgekomen kou absorbeert en als het ware lichtjes bevriest. We houden precies drie minuten aan, maar dit blijkt nog niet lang genoeg. We schudden nog even door. We hadden verwacht dat het yoghurtmengsel tot de rand van de hoorn zou zijn gestegen maar dat is niet zo. Wel heeft het mengsel zich in bevroren vorm vastgehecht aan de binnenzijkant van de hoorn en dit verwijderen we voorzichtig schrapend met een lepel en doen dit in een schaaltje en roeren dit nog eventjes door tot er een mooie bevroren ijsmassa is ontstaan uit de bevroren ingrediënten en het ijskoude dikke vloeibare mengsel. Het resultaat is een overheerlijke portie ijs, helemaal zelf gemaakt zonder stroom of chemische toevoegingen.

ijsmaker-hipreview-shake-n-make

Dan komt het leukste gedeelte, het proeven! Jawel, het smaakt naar een heerlijke portie ijs. Zoonlief mag het testen en is enthousiast, het ijsje is in no-time op. Dat smaakt naar meer. Er zijn nog veel meer recepten mogelijk, waarbij je melk met room mengt en bijvoorbeeld wat vanille-extract, espressopoeder of cacaopoeder met geraspte chocolade mengt. De mogelijkheden zijn eindeloos.

We zijn verrast over het resultaat, het werkt echt, maar je moet het niet gebruiken voor het maken van grote hoeveelheden. Deze ijsmaker is echt bedoeld voor kleine en individuele porties. Ideaal voor thuis of op de camping om jezelf zo af en toe te trakteren op een heerlijk zelfgemaakt ijsje zonder ingewikkelde toestanden. Omdat het kan en lukt met de Shake ‘n’ Make IJsmaker die je hip & safe online shopt voor de prijs van  €22,95 op de site van De Online Cadeaushop, de webwinkel met exclusieve musthaves en collectables. Wij vinden deze Shake ‘n’ Make IJsmaker de musthave van deze zomer; duurzaam, voordelig en fun!

Facebooktwitterpinterestlinkedininstagram

Previous post:

Next post: