Koken en kamperen | laat de vakantie maar beginnen

by Theresia on 27 juni 2012

in Blogger Theresia, Eropuit & Reizen, Eten & Drinken, Vakantie

HIP FLASH – De zomervakantie staat voor de deur. Voor sommige al heel snel en voor anderen duurt het nog ietsjes langer. Kampeervakanties staan toch vaak hoog op het lijstje van ouders met kinderen. Wat is er ook mooier dan kamperen voor een kind. Heel veel nieuwe vriendjes ontmoeten en lekker lang buiten spelen. Voor ons als ouders is dit ook een ideale vakantie, want zeg eens eerlijk wat is het fijn om lekker buiten te leven, te genieten van de zon, zee & strand, lekker eten, te relaxen en elke avond een heerlijk wijntje weg te drinken voor je tent of caravan.

Hou je van lekker eten tijdens de vakantie en wil je wel eens iets nieuws uit proberen? Ook voor de vakantie zijn er kookboekjes geschreven. Daarin staan de heerlijkste recepten die je zonder al te veel rompslomp klaar maakt. Dat is toch handig op een camping. Het kookboekje Culi op de Camping is zo’n fijn, klein boekje vol met vrolijke en goed uitvoerbare recepten die van koken tijdens de vakantie een feestje maakt zonder al te veel rompslomp of attributen. Dit kleine en handige boekje is al verkrijgbaar vanaf €5,95.

Zoek je een iets dikker en uitgebreider kookboek voor de camping dan is De Nieuwe Kampeerkeuken een echte aanrader. Dit boek is geschreven voor iedereen die van kamperen en lekker eten houdt. Het is geschikt voor de meest uiteenlopende kampeerders: van hongerige interrailers met een beperkt budget tot ambitieuze hobbykok met complete kampeerkeuken. Daan Faber en Maarten Hoekstra reisden hiervoor ruim 7000 kilometer dwars door Frankrijk. Tijdens deze ‘culinaire tour de France’ komen behalve originele recepten ook de streekproducten en -gerechten uitgebreid aan bod. Een kookboek dat niet mag ontbreken in de bagage van een kampeerder die wil koken en genieten in de buitenlucht.

Natuurlijk is een kampeervakantie een bbq vakantie bij uitstek. Heerlijk weer en lekker buiten koken, roosteren en grillen. Het kookboek Alles over roosteren en grillen komt hier heel goed van pas. Het is een complete kookcursus in boekvorm. Je vindt er alles wat je moet weten over koken in de openlucht. Dit boek biedt je alle nodige informatie over het werken met de barbecue als een beroepskok, of je nu geroosterde krabbetjes, zalm op een plank, of sappige hamburgers met blauwe kaas gaat maken. Dankzij de stap-voor-stap foto’s en de zeer gedetailleerde aanwijzingen is dit boek een allesomvattende kookgids waarmee je de kunst van het roosteren en grillen meester wordt.

Deze heerlijke kookboeken vol inspiratie zijn verkrijgbaar bij de hippe shop Koken&Tafelen. Bij Koken&Tafelen vind je meer dan alleen maar kookspullen! In deze online kookwinkel annex delicatessenwinkel biedt Koken&Tafelen jou een uitgebreide shop ervaring volgens het on-stop-webshop principe. Koken&Tafelen is opgericht in maar 2011 en puur uit eigen belang, ze zijn namelijk dol op koken bij Koken&Tafelen. Lekker lang tafelen met vrienden en familie en ze houden van pure, eerlijke producten en ingrediënten. Omdat ze bij Koken&Tafelen nergens alle producten in 1 webshop of winkel konden vinden onstond het idee van een one-stop-webshop, waar amateurs chefs, hobby koks, foodies, fijnproevers en alle andere liefhebbers van lekker koken en gezellig tafelen in één keer kunnen slagen.

Facebooktwitterpinterestlinkedininstagram

Previous post:

Next post: